Non Hodgkin, B-cel Lymfoon en het gebruik van wietolie

“In mei 2016 ben ik gediagnosticeerd met kanker (Non Hodgkin, B-cel Lymfoom, een B-cellymfoom komt het meest voor. B-cellymfomen en T-cellymfomen kunnen allebei indolent of agressief zijn). Ik zat in het laatste stadium en moest per direct aan de zware chemokuren, aangezien de kanker in mijn lymfeklieren, milt, botten en beenmerg zat. Ik was enorm verzwakt.

Vanuit mijn opvoeding en vanuit mijn overtuiging heb ik altijd open gestaan voor alternatieve geneeswijze naast de reguliere geneeswijzen. Mijn familie heeft mij aangeraden om direct te starten met wietolie, nadat zij zich er in verdiept hadden en na een positieve ervaring van een oom een jaar eerder. Ik was op dat moment nog te zwak om mij erin te verdiepen en ben meegegaan in de adviezen van mijn familie.

Toen ik wat meer op kracht was, heb ik mij verdiept in de wietolie en begreep toen waarom mijn familie zo enthousiast was over dit middel. Ik heb veel verhalen gelezen, filmpjes gezien en verschillende onderzoeken doorgenomen. Ook ik wist toen dat de wietolie veel voor mij zou kunnen betekenen.

Ik ben begonnen met 3×2 druppels per dag en heb dit uitgebreid naar uiteindelijk 3x 12 druppels per dag met een THC percentage van ongeveer 12%. Mijn ervaringen zijn vooral positief.
Ik weet niet of de wietolie mij daadwerkelijk heeft doen genezen en het is ook niet te achterhalen of de genezing kwam door de chemo’s of de wietolie. Beiden zullen hun werk hebben gedaan naast mijn positiviteit en sociale steun.

Ik ben in de volle overtuiging dat de wietolie ervoor heeft gezorgd dat ik beter kon slapen (wat goed is voor je immuunsysteem), dat ik meer kon genieten van de kleine dingen, dat ik minder aan het piekeren was over de ziekte/heden/verleden/toekomst, dat ik mijn eetlust heb weten te behouden en dat ik krachtig en positief ben gebleven. Ik denk tevens dat de wietolie een grote bijdrage heeft geleverd aan het feit dat ik weinig last heb gehad van de bijwerkingen. Misselijk ben ik niet geweest tijdens en na de chemo’s, de bijkomende moeheid was minimaal. Omdat ik al vrij iel en mager ben, was het behoud van eetlust zeer belangrijk voor de voortgang van de chemo’s waar je sterk voor moet zijn om de chemo’s aan te kunnen.

Een nadelige bijkomstigheid van de wietolie was dat ik al heel snel een groot aantal druppels nam van een vrij hoog percentage THC. Hierdoor was ik in het begin soms wat duizelig en bleef ik bij voorkeur 1 of 2 uurtjes thuis totdat mijn beeld weer helder was. Dit is alleen in het begin geweest, toen mijn lichaam nog moest wennen aan de wietolie en je hier in het begin nog wat mee moest experimenteren in de hoeveelheid. De duizeligheid kan geen kwaad als je hier maar naar handelt door gewoon even lekker thuis op de bank te gaan liggen en druppels neemt van de CBD olie (legale vorm van de wietolie). Deze helpt om de duizeligheid te verminderen. Daarom nam ik altijd de druppels in de verhouding van 3 druppels THC en 1 druppel CBD. Toen ik eenmaal door had wat voor mij werkte en mijn lichaam er aan gewend was, had ik geen last meer van de duizeligheid.

Eind augustus 2016 heb ik de laatste chemokuur gehad. De wietolie gebruik ik tot op de dag van vandaag nog steeds. Wel in mindere mate (eens per dag 3 druppels van de THC variant en 1 druppel van de CBD variant).

In oktober 2016 waren alle ophopingen van kankercellen weg.
Mijn vorm van kanker is chronisch, waardoor ik mijn leven lang moet opletten met wat ik doe en hoe ik mijn leven wil inrichten. Het is lastig te zeggen of mijn snelle opruiming van kankercellen komt door de chemokuren of door de wietolie. In mijn optiek denk ik dat het grootste deel aan de wietolie te danken is, maar daarnaast zal ook vast en zeker de chemo zijn werk gedaan hebben. Momenteel sta ik positief naar de toekomst en ik heb weer meer vertrouwen in mijn lichaam.

Natuurlijk zal de spanning blijven bij de controles, maar ik heb goede hoop en geniet volop van het leven.”
Met vriendelijke groet,

Inge van Leeuwen